Βιογραφικό

Η Εύη Νεοφώτιστου είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος σπουδών MSc. In Behaviour Analysis Swansea University, της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι ενεργό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων είναι επίσης μέλος του Association for Behavior Analysis και του Association for contextual behavioral science (ACBS). Από το Φεβρουάριο του 2018 είναι πιστοποιημένη απο την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συλλόγων των Ψυχολόγων (EFPA), η οποία καθορίζει τα κριτήρια της επάρκειας του σύγχρονου Ευρωπαίου Επαγγελματία Ψυχολόγου σχετικά με την ακαδημαϊκή του εκπαίδευση και την επαγγελματική του κατάρτιση.  Τέλος είναι μέλος MBPsS του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (British Psychological Society)  

Έχει εργαστεί εθελοντικά για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στον ξενώνα “Ιόλαο” ψυχωσικών προσφύγων ως αρμόδια ψυχοκοινωνικής ένταξης. Έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Ν. Σμύρνης για τη διάγνωση και αντιμετώπιση μαθησιακών και εξελικτικών διαταραχών – παιδιών και εφήβων – χορήγηση και αξιολόγηση νοητικής δοκιμασίας WISC – III. Για δύο χρόνια ήταν υπεύθυνη του Ψυχοπαιδαγωγικού προγράμματος των δημοτικών ιατρείων του Π. Φαλήρου - στον τομέα της πρόληψης, αντιμετώπισης και αποκατάστασης, εξελικτικών διαταραχών, προβλημάτων μάθησης και προβλημάτων συμπεριφοράς. Η θεραπευτική της κατεύθυνση είναι συμπεριφοριστική και έχει ερευνητική  και πρακτική δραστηριότητα στο θεραπευτικό μοντέλο ACT(AcceptanceandCommitmentTherapy) με άμεση εφαρμογή σε αγχώδεις διαταραχές και κατάθλιψη. Είναι εξωτερική συνεργάτης του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ). Τα τελευταία χρόνια είναι επιστημονική συνεργάτης της ομάδας MyHabeats στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης μιας εφαρμογής υγείας για την παχυσαρκία και την υπερβαρότητα. Έχει εκπαιδευτεί σε προγράμματα Εφαρμοσμένης Ανάλυσης Συμπεριφοράς (ABA) και Λεκτικής Ανάλυσης Συμπεριφοράς (Verbal Behavior) για παιδιά και εφήβους. Επίσης έχει εκπαιδευτεί στο Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών του Λονδίνου, Master Practitioner Skills for Eatings Disorders & Obessity (NCFED)στις διατροφικές διαταραχές νευρική ανορεξία, βουλιμία και την παχυσαρκία.  Από το Φεβρουάριο του 2018 είναι πιστοποιημένη απο την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συλλόγων των Ψυχολόγων (EFPA), η οποία καθορίζει τα κριτήρια της επάρκειας του σύγχρονου Ευρωπαίου Επαγγελματία Ψυχολόγου σχετικά με την ακαδημαϊκή του εκπαίδευση και την επαγγελματική του κατάρτιση.

Έχει ενεργό συμμετοχή σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες.

3ο Πανελλήνιο συνέδριο ψυχικής υγείας στην ΠΦΥ, 15-17 Δεκεμβρίου 2016, Mέγαρο Μουσικής Αθηνών, “Η χρήση μιας εφαρμογής υγείας (Health App) για την παρακολούθηση και την τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς”.  Εύη Νεοφώτιστου M.Sc., Αικατερίνη Μηλιώνη PhD, Κώστας Νάκος PhD, Μαρία Μανωλάκη.

8th EABA Conference in Enna Sicily, 14-17 September 2016, University Enna Kore, , “Using a health application on android operating smartphones for the monitoring and modification of eating behaviour” Evi Neofotistou M.Sc., Aikaterini Milioni PhD, Prof. Dionisis Reisis, Kostas Nakos PhD, Maria Manolaki

2ο Συνέδριο Ελληνικής Κοινότητας Ανάλυσης Συμπεριφοράς, 28-29 Νοεμβρίου 2015, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Η χρήση της τεχνολογίας των εφαρμογών υγείας (Health Apps)στην παρακολούθηση και στην τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς . Εύη Νεοφώτιστου M.Sc. & Καίτη Μηλιώνη  PhD.

Eaba conference in Stockholm  10-13 September 2014, Stockholm University
"Intervening individuals with bulimia nervosa effects of cognitive defusion techniques" Evi Neofotistou M.Sc.

1ο συνέδριο Ελληνικής Κοινότητας Ανάλυσης Συμπεριφοράς 30 Νοεμ-1 Δεκ. 2013, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Νέος κόσμος 
Πόστερ με θέμα"Επισκόπηση των τεχνικών ενσυναίσθησης (Mindfulness) και καταπίεσης των αρνητικών σκέψεων. Άμεσοι και έμμεσοι τρόποι καταγραφής της αποφευκτικής  συμπεριφοράς"  Εύη ΝεοφώτιστουM.Sc. & DrLouise McHugh

1ο συνέδριο Ελληνικής Κοινότητας Ανάλυσης Συμπεριφοράς 30 Νοεμ-1 Δεκ. 2013, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Νέος Κόσμος
Πόστερ με θέμα"Εκμάθηση οπτικοακουστικής αντιστοίχησης για την διάκριση αριθμών μέσω διαδικασίας οπτικής αντιστοίχησης με τη χρήση Η/Υ" Εύη Νεοφώτιστου M.Sc. & Δρ. Κατερίνα Δούναβη BCBA-D

Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί στο International Journal of Behavioral Consultation and Therapy,στο e-psychology.gr και στο diatrofi.gr Ενημερώνεται διαρκώς για τις νέες εξελίξεις στον τομέα της, δέχεται συστηματική εποπτεία για τη δουλειά της και εκπαιδεύεται σε νέες θεραπευτικές μεθόδους.

Είπαν για εμάς

Τα σχόλια και η μορφή τους είναι αυτούσια και ουδεμία επεξεργασία υπάρχει από εμάς.

Δείτε το βίντεο

Ο στόχος της θεραπείας ACT αποδοχής και δέσμευσης είναι η μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων των ανθρώπων ώστε να έχουν μια πλήρη και ουσιαστική ζωή.

Προγραμματίστε το ραντεβού σας Online

Παρέχεται δυνατότητα διαδικτυακής συνεδρίας μέσω Skype skype

01 01 01 0105 05