Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς (ABA)

Η Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς, επίσης γνωστή ως ΑΒΑ (Applied Behaviour Analysis), είναι η επιστήμη και η εφαρμογή ειδικών τεχνικών και μεθόδων με βάση τη συμπεριφοριστική έρευνα. H ανάλυση συμπεριφοράς περιγράφει, διερευνά και ερμηνεύει τις αιτίες της συμπεριφοράς

Μια απο τις βασικές αρχές του ΑΒΑ είναι ότι πρέπει να υπάρχει εμπειρική και πειραματική υποστήριξη για την αποτελεσματικότητα των διαδικασιών. Σύχνα υπάρχει η παρεξήγηση ότι η θεραπεία συμπεριφοράς είναι ιδιαίτερα αυστηρή και χρησιμοποιείται αυστηρά σε παρεμβάσεις ατόμων με διαταραχή του αυτιστικού φάσματος. Στην πραγματικότητα η ανάλυση και η θεραπεία συμπεριφοράς καλύπτει ένα μεγάλο εύρος διαταραχών. Αποτελεί μια ευρύτερη σειρά από μεθόδους και μπορεί να εφαρμοστεί σε πολλούς πληθυσμούς, όπως αγχώδεις διαταραχές, κατάθλιψη, φοβίες, διατροφικές διαταραχές, προβλήματα συμπεριφοράς, διάσπαση προσοχής, υπερκινητικότητα και επιθετικότητα. Καθώς επίσης και σε διάφορα πλαίσια όπως σχολείο, εταιρείες.
Όσον αφορά τις παρεμβάσεις στα παιδιά, τα ίδια παίρνουν μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση των δυνατοτήτων τους που θα προσδιορίσει τις κεκτημένες δεξιότητες και τα ελλείμματα, τα οποία παρεμποδίζουν την ικανότητά των παιδιών να μάθουν και να συμμετάσχουν στην καθημερινή ζωή στο σπίτι, στο σχολείο και στην κοινότητα. Κάθε παιδί μπορεί να μάθει, αρκεί να του δοθεί ο κατάλληλος τρόπος.

Είπαν για εμάς

Τα σχόλια και η μορφή τους είναι αυτούσια και ουδεμία επεξεργασία υπάρχει από εμάς.

Δείτε το βίντεο

Ο στόχος της θεραπείας ACT αποδοχής και δέσμευσης είναι η μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων των ανθρώπων ώστε να έχουν μια πλήρη και ουσιαστική ζωή.

Προγραμματίστε το ραντεβού σας Online

Παρέχεται δυνατότητα διαδικτυακής συνεδρίας μέσω Skype skype

01 01 01 0105 05