Κατάθλιψη

Νίωθεις συνεχώς ένα κενό ή ότι η ζωή σου δεν έχει κανένα νόημα; Συνεχής απογοήτευση; Νιώθεις μόνος; Βλέπεις τη ζωή να προσπερνά χωρίς να κάνεις αυτά που θέλεις; Οι άλλοι γύρω σου πετυχαίνουν πράγματα σε όλους τους τομείς της ζωής τους, επαγγελματικά, οικογενειακά, προσωπικά, ενώ εσύ όχι; Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς ή κοιμάσαι πολύ;

Όλοι οι άνθρωποι κάποια στιγμή της ζωής τους νιώθουν συναισθήματα θλίψης.  Από μια απλή απογοήτευση για κάποιες συγκεκριμένες καταστάσεις έως κατάθλιψη για μια μεγαλύτερη χρονική περίοδο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προβλέπει ότι η κατάθλιψη θα είναι μέχρι το 2020 η δεύτερη μεγαλύτερη «αρρώστια» στον κόσμο όσον αφορά κοινωνικο-οικονομικά δεδομένα. Ένας στους πέντε ανθρώπους θα βιώσει κάποια στιγμή στη ζωή του συμπτώματα κατάθλιψης. Οι περισσότεροι άνθρωποι που βιώνουν αυτά τα συναισθήματα θλίψης  είναι άνθρωποι που έχουν καταφέρει πράγματα στη ζώη τους, όπως ένας μαθητής που δίνει εξετάσεις περνά σε κάποιο πανεπιστήμιο, ένας νέος άνθρωπος που ξεκινάει μια καινούρια δουλειά, μια νέα μητέρα που πρόσφατα γέννησε.

Γιατί όμως νιώθουμε κατάθλιψη ενώ καταφέρνουμε πράγματα;

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η ψυχική ισορροπία είναι ένα φυσικό φαινόμενο και οι άνθρωποι από τη φύση τους νιώθουν ευτυχία και όχι θλίψη. Οι άνθρωποι, λοιπόν είμαστε προγραμματισμένοι να υποφέρουμε γιατί έτσι εξελισσόμαστε. Το ζήτημα δεν είναι να μην έχουμε αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα αλλά να μάθουμε να τους δίνουμε χώρο ώστε να έχουμε εμείς τον έλεγχο και όχι οι αρνητικές σκέψεις μας.

Πότε χρειάζεται να αναζητήσω βοήθεια για την κατάθλιψη;

  • Όταν δεν ζω τη ζωή που θα ήθελα
  • Όταν δεν με ευχαριστεί τίποτα
  • Όταν στεναχωριέμαι σχεδόν για τα πάντα
  • Όταν δεν έχω διάθεση να φροντίσω τον εαυτό μου
  • Όταν νιώθω ότι κανείς δεν νοιάζεται για εμένα

Είπαν για εμάς

Τα σχόλια και η μορφή τους είναι αυτούσια και ουδεμία επεξεργασία υπάρχει από εμάς.

Δείτε το βίντεο

Ο στόχος της θεραπείας ACT αποδοχής και δέσμευσης είναι η μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων των ανθρώπων ώστε να έχουν μια πλήρη και ουσιαστική ζωή.

Προγραμματίστε το ραντεβού σας Online

Παρέχεται δυνατότητα διαδικτυακής συνεδρίας μέσω Skype skype

01 01 01 0105 05