Νέο ξεκίνημα

Εκείνα που χρειάζεται να ξέρουν όσοι σκέφτονται να ξεκινήσουν το ταξίδι της αυτογνωσίας, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ζήσουν σύμφωνα με τις αξίες τους.

Ενήλικοι

Πολλές φορές το να πάρουμε την απόφαση να απευθυνθούμε σε κάποιον ειδικό για ό,τι μας προβληματίζει είναι και το πιο σημαντικό βήμα για τη θεραπευτική μας πορεία. Η αποδοχή του προβλήματος είναι και μια από τις βασικές αρχές του θεραπευτικού μοντέλου αποδοχής και δέσμευσης.

Η πορεία της αξιολόγησης των δυσκολιών των ενηλίκων γίνεται ως εξής:

  1. Πρώτο ραντεβού διάρκειας  60’-90’
  2. Σχεδιασμός ένος εξατομικευμένου θεραπευτικού πλάνου
  3. Εβδομαδιαίες συναντήσεις διάρκειας 50’-60’
  4. Διάρκεια θεραπείας περίπου 20-30 συναντήσεις

Έφηβοι - Παιδιά

Στις περιπτώσεις των παιδιών και των εφήβων η αρχική προσέγγιση γίνεται από τους γονείς, οι οποίοι εκφράζουν το αίτημα τους . Στη συνέχεια ακολουθεί μια λεπτομερής αξιολόγηση του παιδιού/εφήβου και της οικογένειας με σκοπό τον σχεδιασμό και την εφαρμογή ενός εξατομικευμένου προγράμματος.  Η προσέγγιση που ακολουθούμε στο κέντρο ευέλικτης συμπεριφοράς είναι συμπεριφορική.

Οι θεραπείες παιδιών, εφήβων και ενηλίκων ακολουθούν συμπεριφορικά πρωτόκολλα που σε κάθε περίπτωση κατόπιν συστηματικής ανάλυσης της συμπεριφοράς και των αναγκών του κάθε ατόμου ξεχωριστά σχεδιάζεται ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα παρέμβασης. Οι θεραπείες συμπεριφοράς αποτελούν επιστημονικά τεκμηριωμένα μοντέλα παρέμβασης που βασίζονται σε θεραπευτικές προσεγγίσεις κατόπιν επιστημονικής έρευνας και εφαρμογής.

Είπαν για εμάς

Τα σχόλια και η μορφή τους είναι αυτούσια και ουδεμία επεξεργασία υπάρχει από εμάς.

Δείτε το βίντεο

Ο στόχος της θεραπείας ACT αποδοχής και δέσμευσης είναι η μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων των ανθρώπων ώστε να έχουν μια πλήρη και ουσιαστική ζωή.

Προγραμματίστε το ραντεβού σας Online

Παρέχεται δυνατότητα διαδικτυακής συνεδρίας μέσω Skype skype

01 01 01 0105 05