Πώς ξεκινάω

Ενήλικοι

Πολλές φορές το να πάρουμε την απόφαση να απευθυνθούμε σε κάποιον ειδικό για ό,τι μας προβληματίζει είναι και το πιο σημαντικό βήμα για τη θεραπευτική μας πορεία. Η αποδοχή του προβλήματος είναι και μια από τις βασικές αρχές του θεραπευτικού μοντέλου αποδοχής και δέσμευσης.

Η πορεία της αξιολόγησης των δυσκολιών των ενηλίκων γίνεται ως εξής:
1. Πρώτο ραντεβού διάρκειας 60’-120’
2. Σχεδιασμός ένος εξατομικευμένου θεραπευτικού πλάνου
3. Εβδομαδιαίες συναντήσεις διάρκειας 60’
4. Διάρκεια θεραπείας περίπου 20-30 συναντήσεις

Ξεκινώντας με τη συνειδητή παρουσία μας την κάθε στιγμή (beingpresent) και την αποδόμηση του εαυτού μας από κάθε σκέψη (defusion) καταλήγουμε στην αποδοχή της ανάγκης παροχής χώρου για τις σκέψεις μας , όποιες και αν είναι αυτές (acceptance). Αφού δώσουμε χώρο δεν έχουμε παρά να παρατηρήσουμε τον εαυτό μαςκαι να κατανοήσουμε τις εμπειρίες που αποκτούμε(observerself). Οι θεμελιώδεις αξίες μας (values) και η δέσμευση απέναντι σε αυτές και απέναντι στον εαυτό μας(commitment) αποτελούν ισχυρά κίνητρα ώστε να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Αυτός είναι ο απώτερος στόχος στον οποίο η ψυχολογική ευελιξία προσπαθεί να μας οδηγήσει, και τα παραπάνω έξι βήματα είναι ο δρόμος που η μέθοδος ACTμας καλεί να δοκιμάσουμε.

‘Εφηβοι-Παιδιά

Στις περιπτώσεις των παιδιών και των εφήβων η αρχική προσέγγιση γίνεται από τους γονείς, οι οποίοι εκφράζουν το αίτημα τους . Στη συνέχεια γίνεται μια λεπτομερής αξιολόγηση του παιδιού/εφήβου και της οικογένειας με σκοπό το σχεδιασμό και την εφαρμογή ενός εξατομικευμένου προγράμματος. Η προσέγγιση που ακολουθούμε στο κέντρο ευέλικτης συμπεριφοράς είναι συμπεριφορική.

Οι θεραπείες παιδιών εφήβων και ενηλίκων ακολουθούν συμπεριφορικά πρωτόκολλα που σε κάθε περίπτωση κατόπιν συστηματικής ανάλυσης της συμπεριφοράς και των αναγκών του κάθε ατόμου ξεχωριστά σχεδιάζεται ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα παρέμβασης. Οι θεραπείες συμπεριφοράς αποτελούν επιστημονικά τεκμηριωμένα μοντέλα παρέμβασης που βασίζονται σε θεραπευτικές προσεγγίσεις κατόπιν επιστημονικής έρευνας και εφαρμογής.


Δείτε τα video μας

Είπαν για το ACT

  • "Έμαθα να διαχειρίζομαι τις αρνητικές μου σκέψεις, η θεραπεία ACT με  βοήθησε να βρω το δικό μου δρόμο και να ζω τελικά τη ζωή που θέλω"

    -Χριστίνα

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
Download Freewww.bigtheme.net/joomla Joomla Templates Responsive